tirsdag den 19. april 2011

Happy House Revisited

Siouxsie and the Banshees: Happy House, 1980

The Weeknd: House of Balloons - Glass Table Girls, 2011

- The Weeknd sampler Siouxsie and the Banshees' Happy House og får den til at lyde som noget fra en remake af Dangerous Minds. Eller noget deromkring. Det er festligt og godt.

Download hele albummet her: http://the-weeknd.com/.


søndag den 17. april 2011

New York, figurdigte og en efterlysning


Chresten Forsom: Nassau St-Broad St & Wall St, fra: Manhattan - en nedskrivning. Arena Kontra 2011

Emil Bønnelycke: Hyldestdigt til New York. Trykt i tidsskriftet Klingen, 1918.

Da Chresten for nogle måneder siden skrev til mig i en e-mail, at han havde 'affotograferet og omformet 120 gadekryds på Manhattan til tekstcollager', troede jeg, at manden havde skrevet 120 digte om hunde. Det viste sig dog senere, at jeg skulle blive klogere. Heldigvis, vil nogen måske hævde, men som den dyreven jeg nu engang er, må jeg indrømme, at jeg i et splitsekund blev en smule skuffet, da det gik op for mig, at det hele bare handlede om infrastruktur. Men de er fine; et bombardement af skilte og lysreklamer, reduceret til samme skrifttype og størrelsesforhold og presset sammen i massive klodser. Enkeltheden i at alt lir, neon og blingbling er skrællet af, og ord og budskaber får lov at stå alene, ude af kontekst, maskinskrevet på hvidt papir, får dem på en sær måde til at fremstå mere klart. 'Invest in yourself'!

[De fik mig til at tænke på Bønnelyckes New York-figurdigt, der tegner et billede af byens skyline, så det kommer lige med også]

PS. Jeg har aldrig været i New York, og jeg synes egentlig, jeg fortjener en tur, så hvis du sidder derude med en lidt for stor formue, tager jeg gerne imod bidrag. På forhånd tak.

PPS. Jeg kunne også godt bruge en mæcen.

Jag är ej karl, jag är kvinna och jag sörjer däröver


17-årige Ellen Fries
(1855-1900)
i sin dagbog. Hun blev senere Sveriges første kvindelige doktor.

torsdag den 14. april 2011

4ever2wheel



Jeg har lige været så heldig at få fingre i den her, Dy Plambecks nye familiesaga Gudfar. Se lige dét omslag, det er virkelig fint og rimelig badass på én og samme tid.

Bogens første linje lyder:
"Miss Wet T-shirt-konkurrencen var i fuld sving på 4ever2wheeltræffet".

Yes! Nu må påskefreden vist gerne så småt begynde at sænke sig, så jeg kan få læsero.

Dy Plambeck: Gudfar - udkommer 5. maj 2011

torsdag den 7. april 2011

Ikke fin som i højt til hest, men fin som i god

Det er egentlig noget mærkeligt noget med blogs. Man skriver for alle og så alligevel for ingen, og det er aldrig rigtig til at vide, om nogen overhovedet læser det, man skriver. Og bedst som jeg går og tror, at jeg nok ville kunne slippe af sted med at skrive hvad som helst, får jeg et tip om, at der bliver linket til mig derude på det store net:


Så kære Martin Glaz Serup. Jeg er meget smigret over, at du synes, min blog er god (læg mærke til, hvordan jeg vælger helt at overse dit faretruende udbrud, du ved, dét der starter med 'Å'). Især tanken om at du har været så tidligt ude af fjerene for at finde den, gør mig glad. 8.00 AM! Du må jo være en sand morgenfugl. Eller har du mon drukket rødvin (månedens kunstnervin?) og været vågen helt til den lyse morgen? Hvem ved! Jeg er i hvert fald glad for at vide, at jeg måske alligevel ikke altid sender mine ordstrømme lige lukt ud i intethedens store tomme rum.

God weekend, alle sammen!

Når akademikere leger kunstnere



I dag er der fernisering for Forårsudstillingen 2011 i Studenternes Galleri, og jeg skulle hilse og sige, at alle er velkomne til kunst, tale og fyraftensvin! Jeg har selv tre styks fotografier hængende på den ultrahvide væg, og jeg er ganske spændt på at se, hvad der ellers gemmer sig bag bogreolerne. For hvad sker der egentlig, når nørdede akademikeraspiranter laver kunst? Og kan de overhovedet finde ud af det? Kig forbi og bedøm selv: