lørdag den 16. oktober 2010

A Swedish Love Story


Owen Pallett: A Man With No Ankles (Swedish Love Story EP, 2010) + Lewis Takes Off His Shirt (Heartland, 2010).

Jeg fik lige et musiktip fra en ven på Facebook flankeret af dette link og ordene "Jeg ved ikke om det er et skud i blinde, men er du ikke sådan en, der kan gå fuldstændig amok over en udgivelse som denne?". Hertil svarede jeg straks, "Jeg kender ikke denne Owen Pallett (har jeg sovet i timen?), men umiddelbart kan ord som 'swedish', 'love' og 'Owen' (hidtil mest som i Mark Owen) jo i sig selv få mig til at gå crazy. Lad mig lige researche...". Og så googlede jeg. Og så blev jeg pludselig i et meget fint humør.

Det bedste ved denne Owen indtil videre er 1. At han alligevel viste sig ikke at have ret meget at gøre med britiske boybands (selvom jeg indrømmer, at jeg stadig elsker TT), 2. Ovenstående to numre, 3. at han har et billede af Carl von Linné på sin nye EP.

[jeg nørdede Linné en lille smule, da jeg var i Uppsala i juni. Manden gik rundt i byen med en samisk bæltetaske, han havde fået foræret på en af sine mange rejser rundt i Sverige, og han spiste fire kilo skovjordbær om dagen, fordi han mente, det gjorde ham godt. Og så havde han en pæn have.]

Det er en god lørdag.

Det her var Linnés yndlingsblomst.

4 kommentarer:

li ma sagde ...

:)
Vi er heldige, som er opkaldt efter blomster opkaldt efter botanikere..

& Owen er mægtigt sød.

Stina sagde ...

Ja, I er så, og man kan godt forledes til at blive en lille smule misundelige på jer! :)

Gad vide hvilke andre blomster, der har botanikernavne. .. Hov, her er en: "The dahlia is named after Swedish 18th-century botanist Anders Dahl." Hm hm.

li ma sagde ...

Uj, åbentbart osse Zinnia -- det lyder totalt godt og totalt sydhavnen.

Stina sagde ...

Åh! Zinnia! Af en "Johann Gottfried Zinn (1727–1759)". Hih, den var mindre køn.