fredag den 25. juni 2010

The Birthday Party










Vee Speers: The Birthday Party

Efter næsten tre uger i Uppsala med ikke mindre end fire hele dages afstikkere til Stockholm kom jeg langt om længe på Fotografiska!
- det nyåbnede fotomuseum i et gammelt toldhus på Södermalm - og jeg blev bestemt ikke skuffet.
Fotografiska bød blandt andet på Annie Leibovitz' storstilede vandring gennem 90'ernes kendisverden (A Photographer’s Life 1990-2005), starring Kate & Johnny, gravide Demi Moore og en henslængt Brad Pitt med mange flere - men deres glamour og stjernestøv prellede fuldstændig af på mig ved siden af Vee Speers' helt enkle børneportrætter, som jeg aldrig havde hørt om, før jeg trådte ind i det nye fototempel på Stadsgårdshamnen i eftermiddag.

Børnene på Speers' portrætter er klædt ud, som om de var til en slags imaginær fødselsdagsfest; ikke som Batman eller Barbie, men som en slags små minivoksne, der ligner en samling virkelig vellykkede udslag af et par uskyldige ture i familiens udklædningskasse og alligevel på samme tid giver et foruroligende forvarsel om, at deres barndom ikke varer evigt...
Det er store ord!, bevares, men de er skam helt på sin plads her. Åjåjåj, det var jätte fint!


*Hør Vee Speers fortælle om sine billeder på YouTube her.
*Fotografiska kan klart anbefales!

2 kommentarer:

Vincent BN sagde ...

NICE PHOTOGRAPHS !
Where are you from ?

Stina sagde ...

Dear Vincent
Yes, they are indeed! It's Vee Speers (http://veespeers.com/), an Australian photographer living in Paris. I saw her pictures in the new photo gallery "Fotografiska" in Stockholm last month and was completely blown away.
Have a nice day and thanks for visiting!