søndag den 30. januar 2011

1989

Sonia: 'You'll never stop me from loving you' (1989)

Jeg har alle dage haft en stor svaghed for de mest hjernedøde firserpophits, for bindebluser og for den dér slags dansetrin, man kun kunne danse dengang, før verden gik af lave. Og nu popper den her video op på Youtube. Ahhh. Hit med den gule trøje, Sonia! Og den mand dér, ham kan du godt beholde, men 'kæft hans moves er fabulous!

mandag den 17. januar 2011

Spectacle Wearing Folk




Luke Stephenson (f.1983): Spectacle Wearing Folk

Der var han igen, Luke Stephenson. Ham med fuglene. Alle hans billeder er åbenbart portrætter på ensfarvet baggrund, og han har fotograferet alt fra dartspillere til syttenårige teens og marionetdukker. www.lukestephenson.com.

An Incomplete Dictionary of Show Birds



Jeg har opdaget, at Dagbladet Informations netavis har en fotoblog, som er ret fantastisk. For et par uger siden faldt jeg tilfældigvis over et indlæg med billedserien Romance Tourism af Sofie Amalie Klougart (om hvide, vestlige kvinder, der rejser til Kenya for at købe sig til sex og samvær med fattige, unge sorte mænd), og siden da har mine flygtige Informer-nyhedsfix udviklet sig til længerevarende og anderledes inspirerende affærer. På den måde opdagede jeg i dag den britiske fotograf Luke Stephensons billedserie An Incomplete Dictionary of Show Birds. Mit indtryk er, at ornitologer som regel er mere naturmennesker end de lige frem er kunstnere, så på en eller anden måde er der noget ret vildt over de her stiliserede fugleportrætter, der er betydeligt mere æstetiske i deres udtryk end de sædvanlige "musvåge-cirkulerer-over-hede-med-bytte-i-munden"-fotografier, man så tit ser...
Eller også er Stephensons billeder bare pæne i farverne. Jeg kan ikke helt finde ud af det (og jeg tænker, at det er lidt det samme med ham Walton Ford, der lokker én på Louisiana i disse dage).

Og for lige at bevæge mig ud af en helt anden tangent: Sofie Amalie Klougart er i øvrigt søster til Josefine, der sammen med Harald Voetmann er blevet nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i år. Josefine for sin debutroman Stigninger og fald, og Voetmann for romanen Vågen, hvis groteskt fantaserende fortælling (om Plinius den Ældres forsøg på at beskrive ALT i verden i sit værk Naturalis Historia) gjorde min sommerhuspåskeferie 2010 en tak mere fantastisk.

[I mørket er det ikke til at bedømme, hvor højt der er til loftet. Plinius har følelsen af, at det hæver og sænker sig over ham i takt med hans eget besværede åndedræt. Han ligger fladt på ryggen, med en pude under nakken. Hænderne hviler på hver side af ham. Når det gælder bivoks, skal man gå efter den guleste, den, som dufter mest af honning, siger han. Verden bliver presset pinefuldt og pivende ud af den fede hals i mørket. Den sidste stavelse i hver sætning trækkes ud og afrundes formfuldent, mens den langsomt forvandles til et støn. Nu løfter Plinius sin venstre hånd og holder den ind mod væggen, som er kølig og glat og ikke bevæger sig det mindste.]

Ud over at være nomineret til den store nordiske pris for sin debut har Josefine lige skrevet en ny roman, Hallerne, der udkommer sidst på måneden (jeg hørte hende læse op af den til en kritikersalon med Tue Andersen Nexø og Elisabeth Friis på Tag og læs! på Testrup Højskole i sidste uge, det lovede godt). Nå, jeg er syg, må ha' hostesaft og ind og strikke videre på mit halstørklæde.

søndag den 16. januar 2011

Den gamle postmestervilla


En dag sidste forår sneg min veninde Stine og jeg os ind i en forladt villa på Amager fælledvej 40. Vi skulle bare på tanken efter kaffe i en pause fra vores eksamenslæsning på KUA, men der var ligesom noget ved det tomme hus, der lokkede, så vi listede om i baghaven og fandt en åben altandør. Gulvet var dækket af skrald og gammelt tøj, og små sorte bunker lort og gammelt toiletpapir lå sirligt placeret pletvist overalt på gulvet, så vi måtte zigzagge os frem og tilbage mellem stuerne. Virkelig mystisk.

Senere fandt vi ud af, at huset er en gammel postmestervilla, der har været brugt som atelier og udstillingsrum for kunstnere - og at hjemløse romaer siden har plejet at overnatte derinde. Mon det er dem, der har skrevet 'Hotel' på døren?

Læs mere her:

fredag den 7. januar 2011

Rundagtig, uden skarpe kanter



[Jeg synes især, det er pænt af dem ikke at tage ekstra pris for de ekstra centimeter stof, de har brugt på chubby-størrelserne]

chub·by (chb)
adj. chub·bi·er, chub·bi·est
Rounded and plump. See Synonyms at fat.

[Probably from chub (from the plumpness of the fish).]

buttet, adj. [ˈbudət] (ænyd. d. s.; udvidet form af II. but, jf.bunt og buntet)
1) (nu l. br. i rigsspr.) d. s. s. II. but 1. VSO. Piker med . . lange Skafter og en buttet Spydsod.KLars.​MK.69. Feilb. om plantedele m. afstumpet spids. Træearter.​(1799).310. buttet hvede, Om plantenavn engelsk hvede (Triticum turgidum). LandmB.III.66.
2) som er rundagtig og uden skarpe hjørner ell. kanter. de franske Bastioner vare buttede Udvækster paa Volden.TroelsL.III.20. *de røde roser vinker, | duggede, friske, buttede og kåde.NMøll.​E.7. især om personer, legemsdele osv.:fyldig; trivelig; trind. en lille buttet Kokkepige.Ew.​VI. 244.*Nei, hvor Haanden dog er buttet rund.HCAnd.​X.531. *Den (dvs.: en hundehvalp) var saa buttet, saa trind og blød.Kaalund. 223.*(hun var) vever som en Lærke | Og buttet som en Aal.Winth.​HF.206. Hun havde da strøget sin lille bløde, buttede Kind mod Vilhelms magre.Schand.​VV.69.

Og apropos buttet, så se lige den her: Uniavisen.dk - I fremtiden er kvinderne korte og buttede