lørdag den 29. oktober 2011

280 10 Sösdala, Sverige






























Mens min far tilbragte halvanden time i byggemarkedet i eftermiddags, så jeg mit snit til at gå en tur rundt i Sösdala. Ud over en ICA, en nedlagt stationsbygning fra 1859, en missionskirke og en tatoveringsshop ved navn Sick Fish Tattoo skulle den lille by efter sigende rumme en rockerborg. Den fandt jeg aldrig. Til gengæld så jeg en teenagedreng i en rød ellert og en mand med en sandfarvet cowboyhat. Og jeg lyver ikke, når jeg siger, at jeg så over ti campingvogne. Jeg bemærkede også den lokale blomsterhandlers store udvalg af kirkegårdsdekorationer og så en plakat med efterlysning af en forsvundet kat. Og endeløse rækker af afskallet maling. Og før jeg gik i ICA for at købe lingonsaft og knäckebröd, bød et ældre ægtepar i matchende dunjakker på et loppemarked mig på hjemmelavet æblejuice.
Sådan her ser der altså ud 531 km fra Stockholm og 68 km fra Malmö.

onsdag den 26. oktober 2011



Under øjenbrynene findes øjnene, kroppens mest dyrebare dele, som ved deres brug af lyset viser forskellen mellem liv og død.


Harald Voetmann: Vågen, 2010, s. 34.

tirsdag den 25. oktober 2011

"Hey kid, you want a toothpick?"
















Lydsporet til Nicolas Winding Refns Drive er det bedste, jeg har hørt længe.


  DESIRE / UNDER YOUR SPELL by ITALIANS DO IT BETTER

  College feat. Electric Youth - A Real Hero by College



[fra kommentarfeltet på Youtube: "My girlfriend said this song was stupid. Now I'm single"]

torsdag den 20. oktober 2011

Har du talt med din veninde i dag?


En sang og en coverversion.




En mørk lagerhal. Robyn iført Buffalo-støvler, pelstrøje og gamascher. 3:32 minutters nonstop dans optaget i et one-take. Jeg elsker Robyn.


Og se nu her


Et køkken. Tre cremefraichebøtter og tre piger fra Uppsala, deroppe hvor sommernætterne er lyse, og pigerne ligeså. 2 minutter og 24 sekunder. Det er virkelig hemskt fint!



Robyn: 'Call Your Girlfriend' fra: Body Talk pt. 3


Coverversion af Ebba Lovisa, Petra Brohäll og Amanda Wikström fra koret Erato.

onsdag den 19. oktober 2011

Feminist Ryan Rosling




Kvinderne vil ha' ham, mændene vil være ham. Ryan Gosling er overalt for tiden, og nu også her: www.feministryangosling.tumblr.com. Ikke dårligt.