søndag den 25. september 2011

Vægten (23/9-22/10)



Det er aldrig muligt at få sol i stuerne og jorden bliver sur og nu i løvfaldstiden ja vi er faktisk ved at drukne i blade fortsætter frisørmester Emil Petersen vi kan feje flere gange daglig det hjælper ikke men var der da bare ikke andet end det bedst kontakt med jomfruen og vandmanden.


Udsnit af Vagn Lundbyes "Skal træerne væk. Et horoskop". Første gang trykt i tidsskriftet Ta' i 1967 med illustrationer af Per Kirkeby.


(jeg har fødselsdag i dag)

fredag den 23. september 2011

21. dag - 23. sept.

Vera winkelvir. Der er nogen der har opfundet hende. Det er også okay. Så længe hun er alene om det. Det kunne sagtens være værre. Hvis der f.eks. var flere af hendes slags. Så ville hun begynde at blive bange for sig selv. Hun ville tro at hun var en del af en bevægelse. Og at den var verdensomspændende og umulig at styre.


Kirsten Hammann: Vera Winkelvir, 1993.

onsdag den 21. september 2011

Kunsten at læse en tekst



Et fint nyt initiativ ser dagens lys for første gang på næste onsdag i Gyldendals gamle trykkeri. Det er en række litterære arrangementer med fokus på læsning, og en flok af landets fremmeste litterater og forfattere er indbudt til paneldiskussion og live-tekstlæsning den sidste onsdag i de næste tre efterårsmåneder:


Onsdag den 28. september:
Lars Bukdahl
Marianne Stidsen
Lars Skinnebach


Onsdag 26. oktober:
Mette Moestrup 
Erik Skyum-Nielsen 
Olga Ravn


Onsdag 30. november:
Tue Andersen Nexø
Niels Frank
Elisabeth Friis



Læs mere her: Facebook og Gyldendal.dk

torsdag den 15. september 2011

Ny regering, tak.



Jeg håber så inderligt, at vi i morgen tidlig kan vågne op til en RØD solopgang, nyheden om at Danmark har fået sin første kvindelige statsminister i landets demokratiske historie og en udsigt til mere menneskelighed i dansk politik.
Nu cykler jeg ned og sætter mit kryds ved SF og Ida Auken. Hun kæmper for en bedre indsats på klimafronten og en større investering i uddannelse og forskning. Du må gerne abe efter. God valgaften!
Illustration: Terese Skovhus


www.sf.dk

lørdag den 10. september 2011





Da en af mine venner så den her forleden dag, tænkte han på mig.