tirsdag den 26. oktober 2010

Modern Man


Arcade Fire: Modern Man (The Suburbs, 2010)

Der er noget ved den sang, der giver mig en sær lyst til at være en mand. En rigtig nymodens og splittet én af slagsen vel at mærke -med midtvejskrise og hele moletjavsen. En rigtig forkælet og forvænt og følelsesforstyrret en, der vil ALT på én gang...

In my dream I was almost there / Then you pulled me aside and said you're going nowhere / They say we are the chosen few / But we're wasted / And that's why we're still waiting / On a number from the modern man / Maybe when you're older you will understand / Why you don't feel right / Why you can't sleep at night now

... og dog. Jeg tror, jeg bliver her lidt endnu. PS:

Nikolaj Arcel: Sandheden om mænd (Zentropa, 2010)

lørdag den 16. oktober 2010

A Swedish Love Story


Owen Pallett: A Man With No Ankles (Swedish Love Story EP, 2010) + Lewis Takes Off His Shirt (Heartland, 2010).

Jeg fik lige et musiktip fra en ven på Facebook flankeret af dette link og ordene "Jeg ved ikke om det er et skud i blinde, men er du ikke sådan en, der kan gå fuldstændig amok over en udgivelse som denne?". Hertil svarede jeg straks, "Jeg kender ikke denne Owen Pallett (har jeg sovet i timen?), men umiddelbart kan ord som 'swedish', 'love' og 'Owen' (hidtil mest som i Mark Owen) jo i sig selv få mig til at gå crazy. Lad mig lige researche...". Og så googlede jeg. Og så blev jeg pludselig i et meget fint humør.

Det bedste ved denne Owen indtil videre er 1. At han alligevel viste sig ikke at have ret meget at gøre med britiske boybands (selvom jeg indrømmer, at jeg stadig elsker TT), 2. Ovenstående to numre, 3. at han har et billede af Carl von Linné på sin nye EP.

[jeg nørdede Linné en lille smule, da jeg var i Uppsala i juni. Manden gik rundt i byen med en samisk bæltetaske, han havde fået foræret på en af sine mange rejser rundt i Sverige, og han spiste fire kilo skovjordbær om dagen, fordi han mente, det gjorde ham godt. Og så havde han en pæn have.]

Det er en god lørdag.

Det her var Linnés yndlingsblomst.

mandag den 11. oktober 2010


Av en eller annen grunn har jeg hengt meg opp i dette med lister. Lister er en god ting. Jeg kommer til å lage mange av dem i tiden som kommer. Jeg lager en nå også.

søndag den 3. oktober 2010

I dreamed I was surfing on the internet in my Maidenform bra


Jeg indrømmer, at jeg ser virkelig mange tv-serier. ikke i TV, men på nettet. jeg streamer livet løs. uden skam i livet. Det var sådan, det lykkedes mig at indhente fire sæsoner af Mad Men på bare tre måneder simultant med en hverdag, hvor jeg egentlig havde mere end nok at gøre i forvejen.
Flere af de produkter, Draper og co.'s reklamebureau laver kampagner for i serien, er virkelige produkter: Mountain Dew, Heineken, Cadillac - og undertøjsmærket Maidenform, hvis gamle reklamer fra det virkelige liv ligner et sandt produkt af et ægte Don Draper/Peggy Olsson-teamwork: travl husmor + en Maidenform bra = almagt og uanede muligheder for nye eventyr langt fra kødgryderne.

Åhh hvis blot jeg ejede en Maidenform bra, så ville jeg måske have endnu mere tid... til at streame serier på nettet.

[Der er mange flere billeder her]