søndag den 24. januar 2010

Teenagedrømme



Jeg kan snart ikke længere huske, hvad jeg gik og drømte om som teenager. At få min egen hest? Et similibælte fra Nørgaard? Ham den flotte fra tiende? Det har sikkert været noget i den retning, men min hukommelse bliver altså desværre en anelse sløret, når det kommer til min egen tankevirksomhed i de år...

Beach Houses nye album hedder Teen Dream. Det er virkelig fint. Man kan smuglytte via npr.org her.

Beach House: Teen Dream - ude 26. januar 2010
Beach House live på Loppen: 26. februar 2010 - billet her

onsdag den 20. januar 2010

Blur: No Distance Left to Run

Er netop hjemvendt efter at have set den nye Blur-dokumentar No Distance Left to Run i Cinemaxx, hvor byens indiebebrillede fyre i aftenens anledning helt ekstraordinært minglede smukt med de Avatar-hungrende poletnegre i billetkøen - man skulle næsten tro, at hedengangne Indie Night var genopstået på Fisketorvet for en enkelt aften... hvilket egentlig ville være en ret vild event. Jeg ville dog til hver en tid foretrække en tur tilbage i tiden, for eksempel hertil:


I don't need anyone
but a little love
would make things better

lørdag den 16. januar 2010

Morgenrøde og englevinger

Hey! Et nyt virtuelt litteratur- og kunsttidsskrift har fundet vej til vores allesammens world wide web. Tidsskriftet hedder Morgenrøde med en hilsen til Arthur Rimbauds digt af samme navn, og det bliver redigeret af et lille hold unge forfattere og kunstnere. Det ser ganske lovende ud! Første nummer (#0) indeholder et fint mix af bl.a. lyrik, fotografi, videokunst, artikler og anmeldelser. Det er en smule langsommeligt at bladre fra side til side via 'pileknapperne', men det betaler sig at væbne sig med tålmodighed. Især Tor Jonssons værk, der inkluderer video, beviser, at online-tidsskriftet pludselig har en klar fordel i forhold til sine oldschool slægtninge af blæk og papir. Klik ind og kig på Morgenrøde.dk!

Idé til vinteraktivitet: englevinger

lørdag den 9. januar 2010

The Molly Ringwald Dance

Hvis jeg nogensinde på mirakuløs vis får uventet besøg af en engel, der giver mig chancen for at genopstå som teenager for en enkelt dag, ved jeg godt, hvem jeg vil være. Jeg vil være Molly Ringwald som Claire Standish i Breakfast Club. Og hvis jeg ikke får en hel dag, men kun fem minutter, skal det ikke bare være i en hvilken som helst scene i filmen, det skal være i dansescenen! Glem alt om alverdens atletiske krumspring som i Flashdance eller Girls just wanna have fun. Næ du, The Molly Ringwald Dance er the real deal. Det er straight outta ungpigeværelset med dans foran spejlet og hårbørster som mikrofoner... love it!


Der er John Hughes-kavalkade i Cinemateket i denne måned. Fire søndage i træk står den på tømmermandslindrende selskab af bedste kaliber i form af netop Molly Ringwald, Emilio Estevez og de andre ukronede prinser og prinsesser af firsernes teen-film.