søndag den 29. november 2009

Undskyld LP

Cocteau Twins: Iceblink Luck, 1990

Trodser Just Vinyl Day 2009 ved at skrue helt op for den her i min iTunes... og så lige streame et afsnit af Gossip Girl i bedste 2009-stil. WATCH ME!

torsdag den 26. november 2009

Nan Goldin. Privatlivet som kunstværk

Heart-shaped bruise, NYC, 1980.

French Chris on the Convertible, NYC, 1979.

Det er lidt som at stjæle sig til et smugkig i et fremmed menneskes personlige dagbog, når man kigger på Nan Goldins billeder. Med snapshottets direkte æstetik som mantra dokumenterede hun sit og sine venners (privat-)liv i New York fra de sene 70'ere til de tidlige 90'ere. Drags, drugs og sex - men også bagsiden af medaljen: parforholdsvold, aids-ramte venner og dødsfald. Det er smukt på en rå, urovækkende og samtidig kulørt, firseragtig måde: som når en stor, frizzy paryk, ti lag grøn øjenskygge og en pallietsweater forsøger at dække glamourøst over et blåt øje...

Godt man lever sådan et actionforladt studenterliv!

Nan Goldin fik en Hasselblad Award i 2007.

onsdag den 25. november 2009

mandag den 16. november 2009

Litteratur & Likør



På torsdag den 19. november kl. 17.00 går anden udgave af Litteratur & Likør i luften. Denne gang får vi besøg af ingen ringere end Weekendavisens Lars Bukdahl, som vil holde et indledende oplæg om Jan Sonnergaards nye roman, den bistert nuklearnedtællende bog med den virkelig lange titel 'Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom'. Herefter vil ballet være åbnet for en uformel diskussion om bogen på tværs af langbordet.

For at holde stemningen i den rette firserånd vil vi i dagens anledning servere ægte atomgrønne PISANG AMBON-sjusser til alle! Og hvis vi er heldige, har Jesper Lorenzen bagt sine natsorte cookies igen.

Det hele foregår i Nordisk Kaffebar på Nye KUA, bygning 22. Emil Holms Kanal, Amager. Kom!

Se facebook-event HER

fredag den 13. november 2009

doxx


Tankograd
Boris Bertram, Danmark 2009.

Ny indie-klub ser dagens lys


På lørdag ser en ny månedlig indie-klub dagens lys, når Jolene i Kødbyen lægger kulisser til den første udgave af The Banana Hold-Up!

The Banana Hold-Up er fire musikelskeres forsøg på at rehabilitere den skæve poplyd, der i elektroens navn blev fordrevet fra nattelivet for et par år tilbage, hvor alle pludselig gik svøbt i neonfarver, og hvor en fest ikke bare var en fest, men et rave...

Banana Hold-Up, Bandana Blow-Up, big time bananarama...
Se mere på thebananaholdup.blogspot.com og på klubbens Facebook eller Myspace
- og kom på lørdag og dans med!

tirsdag den 10. november 2009

Forfattermaraton i Pilestræde

For andet år i træk slår Gyldendal porten op for et 12 timer langt oplæsningsarrangement i anledning af litteraturfestivalen København Læser. Oplev en lang række af forlagets bogaktuelle forfattere, heriblandt Lars Skinnebach, Naja Marie Aidt og Mette Moestrup.

Hvis vi er heldige, er der igen i år gratis fadøl til alle gæster dagen lang. Hvis vi er mindre heldige, har de taget ved lære af sidste års mindeværdige branderter og lukket for ølhanerne:

(Lars Frost i "samtale" med Lars Bukdahl).

Onsdag d. 11. november kl. 11-23 på Gyldendal, 'Trykkeriet' (i gården). Indgang via porten i Pilestræde 51, 1001 Kbh. K., fri entré.

Se mere her: 12 timer med litteratur, samtaler og musik hos Gyldendal.

- Glem heller ikke årets BogForum i weekenden den 13.-15. november! Og husk at der er studierabat fredag.