tirsdag den 27. oktober 2009

Do the Chicken Dance!



Gode overskuelige koreografier er uvurderlige i enhver festsammenhæng - koreografier, der er lette at huske og at udføre (helst i selskab med andre, på række eller i rundkreds), og som ikke kræver en rytmesans som sendt fra himlen eller overnaturligt elastiske hofteskåle a la visse colombianske sangerinder.

90'erne gav os blandt mange andre nyklassikere Saturday Night og Macarena, men allerede i børnehaven i 80'erne gned vi lårene mod hinandens og fik skørterne til at flagre til den frække, eksotiske Lambada (okay, den var faktisk ret hofte-vrikke-krævende. Men sådan som vi dansede den, var den a piece of cake!).
Men før alt dette, før stumpede lycra-toppe med print og pelsbesatte plateau-sko indtog alverdens dansegulve, var der The Chicken Dance.

Man dansede Chicken Dance i sommeren '81 til tonerne af The Birdie Song med The Tweets, et cover af en gammel alpe-schlager, og siden er intet bryllup (forhåbentlig) løbet af stabelen uden. Det er som om, at denne Chicken Dance (eller "nippe-nip", som vi kalder den i min og Helles familie - "nippe-nip" er den eneste dans, Helles mormor kan) med sine få, enkle moves er en slags ur-koreografi, en art alle koreografiers moder! Se bare her, hvor smukt og simpelt dans kan gøres:



(Billede af chicken-dansende mand herfra)

Go' tirsdag!

søndag den 25. oktober 2009

Home Sweet Home


Home Sweet Home, originally uploaded by deadmethods.
- ikke mit sweet home, men en andens. Et sted i Michigan, 2007.

mandag den 19. oktober 2009

Take me under the floorboards, I would love to feel like wood

Ved godt den er old news efterhånden, men jeg kom lige til at høre den igen. Og pludselig er det som om, jeg slet ikke kan stoppe med at trykke play, hver gang den slutter!

The Rumour Said Fire: The Balcony (The Life and Death of a Male Body, 2009)

Og her kan man se TRSF sidde utrolig tæt og spille utrolig live i et utrolig lille rum på en ubåd i en såkaldt 'submarine session' for det nye online kultur-site Thirdear.dk: http://thirdear.dk/#/mere/submarine_1-8/rumorsaidfire/.

onsdag den 14. oktober 2009

'jeg-spiser-spaghetti-direkte-fra-gryden-and-I-don't-care'


Aino Kannisto (*1973, Finland):
Untitled (Green Room), 2004, og Untitled (White Apron), 1999.

Brygger kaffe og hiver Aino Kannistos Staged Photographs op af flyttekassen!

Hendes selvportrætter ligner stillbilleder fra film på en god Roy Andersson møder Cindy Shermans Film Stills-agtig måde. Men Ligesom Cindy Shermans er Aino Kannistos billeder ikke selvportrætter i traditionel forstand (åhhh, se hvordan mit indre blotter sig uden filter for dig, wow!). De er mere en række fiktive portrætter, hvor hun selv spiller en rolle, der afbilder en ny kvindelig identitet i en ny situation fra billede til billede: lige fra 'jeg-svømmer-en-idyllisk-men-lidt-uhyggelig-tur-i-en-finsk-elv' til 'jeg-spiser-spaghetti-direkte-fra-gryden-and-I-don't-care'. Og uden at det bliver politisk femi-agtigt på den åbenlyse femi-irriterende måde. Smukt smukt.

lørdag den 10. oktober 2009